Klik hier om de nieuwsbrief goed te zien

 

Amersfoort Business

Nieuwe groene stadshub voor Amersfoort

Groene stadshub

Amersfoort krijgt nog vóór het nieuwe jaar een ‘stadshub’, van waaruit goederen met elektrische voertuigen naar winkels, bedrijven en instellingen in de stad worden vervoerd. POT Verhuizingen/Logistiek gaat binnen twee maanden van start met de transporthub. Nu rijden er nog dagelijks vervuilende dieseltrucks de binnenstad in en uit om voorraden bij winkels af te leveren. Dit jaar nog moet die bevoorrading steeds meer worden uitgevoerd door ‘schone’ vrachtwagentjes en elektrische bakfietsen. 

Lees meer

Crossroads 2020

Crossroads 2020

Ben jij een start-up of scale-up in de regio Utrecht en zoek je inspiratie, funding en netwerkmogelijkheden? Kom dan naar Crossroads 2020. Want in de week van 16-20 november organiseren Start-up Utrecht en partners een week vol met events waarna je met nieuwe connecties & waardevolle inzichten weer verder op weg kan! Er worden onder andere 4 pitch events met investeerders, Q&A-sessies en workshops georganiseerd. Ook vindt tijdens het event de finale van de Utrecht Startup of the Year verkiezing plaats.

Aanmelden

Online masterclass digitale weerbaarheid

Digitale Weerbaarheid

In deze crisistijd zien cybercriminelen hun kans schoon om ondernemers op te lichten met nepmails, ransomware (gijzelsoftware) en hacks, waarbij misbruik wordt gemaakt van het coronavirus. Juist nu is het belangrijk om extra alert te zijn. In deze gratis online masterclass leer je wat je kunt doen om de kans op cybercrime te verlagen. De gemeente Amersfoort organiseert deze digitale bijeenkomst samen met Platvorm Veilig Ondernemen en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar gaby.deruiter@hetccv.nl

Kantoorgebouw van het jaar staat in Amersfoort

Kantoorgebouw van het jaar

Het Platform in De Nieuwe Stad in Amersfoort is uitgeroepen tot Kantoorgebouw van het Jaar 2020. Dat werd woensdag 28 oktober bekendgemaakt tijdens een feestelijk online event. Het project van architectenbureau Space Encounters en ontwikkelaar en belegger Schipper Bosch laat volgens de jury zien hoe het ‘kantoor-als-flexibele-ontmoetingsplek’ eruit moet zien. Alle inzendingen zijn beoordeeld op maatschappelijke relevantie, vakmanschap en mate van vernieuwing. 

Lees meer

Amersfoortse horeca kookt voor zorginstanties 

Horeca kookt voor de zorg

Amersfoortse horeca gaat koken voor zorginstanties, zo heeft het personeel daar meer tijd voor de bewoners. Onder het motto #Zorgenvoordezorg zet de horeca van Amersfoort zich in voor zorginstanties uit de buurt. Barkeepers, koks en ander personeel van cafés en restaurants die door de sluiting thuiszitten, gaan maaltijden bereiden voor cliënten van zorginstelling De Amerpoort. "In plaats van achterover te leunen, willen we graag wat doen en onze gastvrijheid gebruiken", aldus Tobias Bosman van Kafé van Zanten en de aangrenzende Eetkamer.

Lees meer

Dé werklocatie voor de next step

Bedrijvenpark Vathorst

Daar waar de A1 en A28 elkaar kruisen, ligt een parel van een werklocatie: bedrijvenpark Vathorst. 'De poort naar het noorden' en 'het bastion van het westen': met gevoel voor metaforiek kan het gebied beide namen dragen. Een gesprek met Daniel Dohnalek en Jeroen van den Berg, adviseurs in het Amersfoort Business Team bij de gemeente: 'Amersfoort is nog altijd een belangrijke plaats in de overgang van randstad naar randland, en andersom.' Hier liggen kansen voor grote én (heel) kleine bedrijven.

Lees meer

         

Amersfoort Business is een initiatief van Gemeente Amersfoort en Stichting Citymarketing Regio Amersfoort

Eemlaan 98, 3812 ED, Amersfoort

Jouw nieuws in deze nieuwsbrief? Mail naar business@amersfoort.nl.

Je hebt je ingeschreven voor de Amersfoort Business-nieuwsbrief.
Wil je deze niet langer ontvangen? Dan kun je je uitschrijven.

Opt-out