Met nieuws over: Citymarketing steunt ondernemers, KVK Corona Informatiewijzer en NLWerktDoor

Klik hier om de nieuwsbrief goed te zien

 

Amersfoort Business

Boodschap van burgemeester Lucas Bolsius en wethouder Fatma Koser Kaya

Beste ondernemers,

De gedeeltelijke lockdown heeft grote gevolgen voor onze samenleving en ongetwijfeld ook voor u. Veel ondernemers en instellingen worden zwaar getroffen en maken zich grote zorgen over hun personeel en voortbestaan. Wij hebben daar niet altijd invloed op, maar waar mogelijk bieden we graag ondersteuning. We willen er alles aan doen om u te helpen de gevolgen van de crisis te beperken.

Ondanks de maatregelen en zware gevolgen voor ondernemers hebben we veel vertrouwen in onze bedrijven en ondernemers. We zien overal in Amersfoort mooie nieuwe initiatieven ontstaan en ondernemers die kijken naar wat er wel kan in plaats van wat niet. Blijf dat vooral doen. Samen zetten wij de schouders eronder!

Er komt ontzettend veel op u af. Mogelijk heeft u behoefte aan nader advies. De Kamer van Koophandel heeft een corona-adviesteam dat op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur bereikbaar is via telefoonnummer 0800 2117. Daarnaast vindt u op de website van de Kamer van Koophandel een overzicht van de steunmaatregelen en een lijst met veel gestelde vragen door ondernemers: www.kvk.nl/corona. Ook kunt u de gemeente bellen via telefoonnummer 14033. We hebben misschien niet op alle vragen een antwoord, maar denken uiteraard graag met u mee.

Burgemeester Lucas Bolsius en wethouder Fatma Koser Kaya

Citymarketing Amersfoort support ondernemers

Er zijn weer nieuwe maatregelen van kracht om het coronavirus in te dammen. Dit raakt iedere ondernemer waaronder de binnenstadondernemers en culturele & toeristische instellingen. Citymarketing Amersfoort doet zoveel mogelijk om deze ondernemers te steunen. Zo worden alle kanalen (socials, nieuwsbrieven en websites) ingezet om de acties (maaltijden of spullen thuisbezorgen, verkoop van vouchers etc.) te communiceren. Dit gebeurt o.a. via de Support033 pagina. 

Lees meer

NLWerktDoor!

LinkedIn

Helaas is er door corona veel uitval van productie en diensten en daarmee van werkgelegenheid. Dit terwijl werkgevers in bijvoorbeeld de zorg, logistiek, distributie, winkels, voedselketen, sommige bouwbedrijven en techniek juist op zoek zijn naar personeel. In deze tijd is het belangrijk dat vraag en aanbod elkaar eenvoudig kunnen vinden. NLWerktDoor helpt bedrijven door vraag en aanbod te verbinden. Dit op het gebied van personeel, diensten en materieel. En ook om nieuwe business-to-business-kansen te benutten.

Lees meer

"Ondernemen in coronatijd: zó kijk je vooruit"

EBU

Voor veel ondernemers is de steun van de overheid de afgelopen periode essentieel geweest om de coronacrisis te overleven. Om jou als ondernemer houvast te bieden voor de toekomst heeft URECA de whitepaper "Ondernemen in coronatijd: zó kijk je vooruit" gepubliceerd. De whitepaper neemt je mee langs thema's als: scenariodenken, je bedrijfsmodel, je liquiditeit en je personeel. Op die manier kun je jezelf voorbereiden. Het geeft houvast voor de komende maanden - of zelfs jaren. Dit is de kans om je bedrijf te beschermen.

Download whitepaper

KVK Corona Informatiewijzer

Het coronavirus slaat geen sector over en raakt ons allemaal. Online is veel informatie te vinden over protocollen, subsidies, wat je wel en niet mag doen en het stopzetten van je bedrijf. Al deze informatie kan overweldigend zijn. Gelukkig is er de KVK Corona Informatiewijzer. Deze helpt je om de beschikbare artikelen en interviews te filteren op relevantie. Dat scheelt een hoop uitzoekwerk! De informatie wordt opgehaald van KVK.nl, Rijksoverheid.nl en diverse branche organisaties. 

Gebruik de informatiewijzer

Mondkapjes van de oranje koningsdagvlaggen

Podium

Heb je nog mondkapjes nodig? Voor jezelf of voor je personeel? Het textielatelier van Kringloopcentrum Amersfoort maakt prachtige, Amersfoortse mondkapjes. De kapjes zijn gemaakt van de welbekende oranje koningsdagvlaggen. Ze zijn uitwasbaar en zodoende herbruikbaar. De koningsdagvlaggen zijn beschikbaar gesteld door de Ondernemersvereniging Binnenstad Amersfoort. De mondkapjes kosten €5 per stuk en zijn te bestellen door een mail te sturen naar amersfoort@kringloopamersfoortleusden.nl

         

Amersfoort Business is een initiatief van Gemeente Amersfoort en Stichting Citymarketing Regio Amersfoort

Eemlaan 98, 3812 ED, Amersfoort

Jouw nieuws in deze nieuwsbrief? Mail naar business@amersfoort.nl.

Je hebt je ingeschreven voor de Amersfoort Business-nieuwsbrief.
Wil je deze niet langer ontvangen? Dan kun je je uitschrijven.

Opt-out