Met nieuws over NLWerktDoor, Hotel Hygienics (Berghotel), bedrijvenpark Vathorst en meer

E-mail niet zichtbaar? Bekijk de e-mail in je browser

Amersfoort Business

Corona-Overbruggingslening aanvragen mogelijk

COL aanvraag

Vanaf afgelopen woensdag 29 april is het mogelijk de Corona-Overbruggingslening (COL) aan te vragen. De aankondiging voor het uittrekken van €100 milljoen voor startups, scale-ups en innovatieve mkb'ers deed het kabinet op 7 april. Aanvragen kan via een online portal. Via deze portal kunnen ook aanvragen voor financieringen tot €5 miljoen worden ingediend. Hier zullen Invest-NL en de regionale ontwikkelingsmaatschappijen gezamenlijk naar kijken.

Lees meer

Invest-NL verdubbelt overbruggingskrediet

Business Boost

Invest-NL trekt €100 miljoen uit voor het Tijdelijk Overbruggingskrediet Programma innovatieve Start- en Scaleups (TOPPS). Dit programma is opgezet in nauwe samenwerking met Techleap.nl en de ROM's. Met de verdubbeling wil Invest-NL de beschikbaarheid van risicokapitaal waarborgen voor innovatieve start- & scaleups. Financiering vanuit TOPPS is gericht op het voortzetten van activiteiten waarbij wordt geanticipeerd op een langere periode waarin fundraising lastig zal zijn.

Lees meer

NLWerktDoor brengt arbeidsmarkt samen

Business Boost

Werkgeversorganisaties, gemeenten, vakbonden en landelijke overheid slaan de handen ineen om werkend Nederland zo goed mogelijk door de coronacrisis heen te helpen. Dit doen ze met het platform "NLWerktDoor". Op dit platform worden vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samengebracht. Hierdoor zijn snelle matches in de regio mogelijk. Dat zorgt ervoor dat mensen tijdens de crisis aan het werk blijven en dat sectoren voldoende personeel hebben.

Lees meer

Hotel Hygienics bij het Berghotel 

Berhotel

Het team van Berghotel Amersfoort introduceert: Hotel Hygienics. Deze hygiëne formule sluit volledig aan op de maatregelen van het RIVM. Met 7 huisgewoontes zorgt het Berghotel voor een veilige en hygiënische omgeving is het hotel voorbereid op de 1,5 meter norm. Zo geldt bijvoorbeeld 'altijd rechts is always right' (lopen doe je altijd rechts) en worden alle contactpunten de hele dag door gedesinfecteerd. Benieuwd naar de andere huisgewoontes? Lees dan verder.

Lees meer

Bedrijvenpark Vathorst in OnderNamen

Vathorst

Er staat een mooi interview met Daniel Dohnalek, senior adviseur vastgoedontwikkeling en beheer bij gemeente Amersfoort, in OnderNamen. Hierin vertelt hij over wat er zo aantrekkelijk is aan het vestigen van een bedrijf op bedrijvenpark Vathorst. Zo is de bereikbaarheid uitstekend, heeft het bedrijvenpark een groene parkachtige uitstraling én ligt het dicht bij de grote woonwijk Vathorst. Goed nieuws voor de geïnteresseerden: er zijn nog kavels beschikbaar

Lees meer

Coronavirus: uitbreiding en versoepeling regelingen

Overheid

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat vult de financiële ondersteuning voor ondernemers verder aan. Ook zijn de voorwaarden van regelingen vereenvoudigd. Hierdoor worden tienduizenden extra ondernemers geholpen. Een overzicht van de aanpassingen vind je hier. Heb je vragen over corona? Kijk dan op rijksoverheid.nl/coronavirus of op de website van het RIVM. Ook kun je met vragen terecht bij de Kamer van Koophandel

Lees meer

        

Amersfoort Business is een initiatief van Gemeente Amersfoort en Stichting Citymarketing Regio Amersfoort

Eemlaan 98, 3812 ED, Amersfoort

Jouw nieuws in deze nieuwsbrief? Mail naar business@amersfoort.nl.

Je hebt je ingeschreven voor de Amersfoort Business-nieuwsbrief.
Wil je deze niet langer ontvangen? Dan kun je je uitschrijven.

Opt-out