Met nieuws over de Corona Calculator, Doneer een diner, Strawies en meer

E-mail niet zichtbaar? Bekijk de e-mail in je browser

Amersfoort Business

€100 miljoen voor overbruggingsleningen

Amersfoort

Een mooie update vanuit de Utrecht Region Economische Corona Alliantie. Er komt €100 miljoen beschikbaar voor overbruggingsleningen aan startups, scale-ups en innovatieve MKB-bedrijven. Het plan is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de gezamenlijke ROM's, TechLeap en InvestNL. Het streven is om vanaf 20 april aanvragen mogelijk te maken. 

Lees meer

Nieuw: de "Corona Calculator"

Corona Calculator

VNO-NCW en MKB-Nederland hebben handige tool gelanceerd: de "Corona Calculator". Met deze tool kun je als ondernemer berekenen welk effect diverse steunmaatregelen hebben op de financiële positie van jouw onderneming. Zo krijg jij als ondernemer direct inzicht in relevante steunregelingen van overheden en financiële instellingen. Op die manier kun je snel de beste oplossingen voor jouw uitdagingen selecteren en aanvragen. 

Lees meer

Doneer een diner

Doneer Diner

Amersfoortse horeca steunt het zorgpersoneel. Dit doen ze door middel van hun landelijke actie 'het grootste bedankje van Nederland'. Hoe het werkt? Via doneerdiner.nl koop je een bon en je geeft daarbij aan bij welke zorginstelling je medewerkers wilt verrassen met een diner. Het is ook mogelijk om daarbij een specifiek restaurant te steunen. Twee vliegen in één klap dus. De ambitie is groot: één compleet diner cadeau doen aan elke zorgvelener in Nederland. Doe jij mee?

Lees meer

Gratis cybercrime webinar

Cybercrime

In deze tijd zien cybercriminelen hun kans schoon om ondernemers op te lichten. Dit doen ze door nepmails, ransomware (gijzelsoftware) en hacks. Hierbij maken ze misbruik van het coronavirus. Het is dus belangrijk om juist nu extra alert te zijn en te voorkomen dat jouw onderneming slachtoffer wordt. Het Centrum voor Criminalisteitspreventie en Veiligheid organiseert daarom een gratis cyberwebinar voor ondernemers op 23 april van 14:00 - 15:00 uur. Meld jij je ook aan?

Meld je direct aan

Jong ondernemerschap: Strawies

Rijksoverheid

Niet naar school kunnen door het coronavirus. Wat doe je met die extra tijd? De Amersfoortse broers Simon (23) en Bas van Oordt (18) weten daar wel raad mee. Ze gebruiken de extra tijd om hun bedrijf Strawies een impuls te geven. Met Strawies verkopen ze herbruikbare rietjes van metaal. Zo hopen ze een bijdrage te kunnen leveren aan een wereld met minder wegwerpplastic en vervuiling. Een mooi voorbeeld van jong ondernemerschap in deze bijzondere tijd.

Lees meer

         

Amersfoort Business is een initiatief van Gemeente Amersfoort en Stichting Citymarketing Regio Amersfoort

Eemlaan 98, 3812 ED, Amersfoort

Jouw nieuws in deze nieuwsbrief? Mail naar business@amersfoort.nl.

Je hebt je ingeschreven voor de Amersfoort Business-nieuwsbrief.
Wil je deze niet langer ontvangen? Dan kun je je uitschrijven.

Opt-out