Actuele informatie over de gevolgen van de corona crisis voor ondernemers

E-mail niet zichtbaar? Bekijk de e-mail in je browser

Amersfoort Business

De coronamaatregelen van het kabinet zijn verlengd tot en met 28 april 2020. Dat heeft grote gevolgen voor onze lokale economie. In deze tijden roepen we iedereen op onze lokale ondernemers te ondersteunen. Ook ontstaan er prachtige initiatieven waarbij ondernemers elkaar en de Amersfoorters proberen te helpen. Heb jij ook zo’n initiatief? Meld het dan aan via business@amersfoort.nl

Support Amersfoortse ondernemers

Amersfoort

Amersfoortse ondernemers worden zwaar getroffen door het coronavirus. Zij hebben onze support keihard nodig. Blijf bijvoorbeeld lid van je sportschool en koop (online) bij lokale ondernemers. Zo zijn er bedrijven waar je een waardebon kunt aanschaffen, kun je bij sommige restaurants afhalen of laten bezorgen en bezorgen steeds meer winkels thuis. Allemaal op een veilige manier, waarbij de nodige maatregelen uiteraard in acht worden genomen. Bekijk deze blog voor een duidelijk overzicht.

Lees meer

Utrecht Region Economische Corona Alliantie

EBU

Ook in de regio Utrecht zien en ervaren we de enorme consequenties van de coronapandemie. Op mens, maatschappij, maar ook op onze economie. Een groeiende groep regionale bedrijven, gemeenten en de provincie hebben de handen ineengeslagen om, belangeloos, ondersteuning en antwoorden op jouw vragen te bieden. Heb je een hulpvraag en kom je er zelf niet uit? Of heb je zelf juist hulp ‘in de aanbieding’ voor andere bedrijven in nood? Denk aan advieskracht, consultancy of projectmanagementcapaciteit. Neem dan contact op. Op de site van de EBU vind je aanvullende informatie.

Lees meer

Ska Kinderopvang opent 24/7 noodlocatie

SKA

Fantastisch! Ska Kinderopvang is sinds afgelopen vrijdag 24/7 een opvanglocatie voor kinderen van ouders in cruciale beroepen. In deze moeilijke tijd ondersteunen zij op deze manier ouders, zodat zij anderen kunnen blijven helpen. Ze kregen hulp uit meerdere hoeken. IKEA heeft bijvoorbeeld bedden en matrassen gedoneerd. Expert heeft een Smart-TV beschikbaar gesteld voor de kinderen en Apetito levert voorlopig gratis avondmaaltijden. SRO, Robert-Jan de Bruin, Bizzprint, Draad, Westerveld en verzekeraar MontClair, boodschappenonline en Certiva helpen allemaal belangeloos mee.

Lees meer

Hulp voor ondernemend Amersfoort

Amersfoort

De gemeente heeft haar betaaltermijnen van facturen (tot € 30.000,-) teruggebracht van 1 maand naar 14 dagen. 

Ook heeft de gemeente naast de landelijke noodmaatregelen extra tijdelijke financiële ondersteuning voor in Amersfoort en Leusden gevestigde ondernemers. 

Sinds maandag hebben zo’n 1800 ondernemers en zzp’ers uit Amersfoort en Leusden financiële steun aangevraagd bij de gemeente Amersfoort (landelijke Tozo-regeling). De eerste paar honderd ondernemers hebben inmiddels een voorschot ontvangen van € 1.500,-. Heb je problemen en nog geen aanvraag ingediend? Ga dan naar de website van de gemeente Amersfoort om deze steun aan te vragen.

Lees meer

Corona praatplaten voor mensen met een verstandelijke beperking

De Merkarchitect

De Merkarchitect heeft een speciale corona praatplaat gemaakt om de huidige situatie helder en eenvoudig uit te kunnen leggen aan mensen met een verstandelijke beperking, zoals bijvoorbeeld het Downsyndroom. Deze is beschikbaar voor alle partijen die hier graag gebruik van willen maken. Je kunt er zowel mensen met een beperking als jonge kinderen uitleg mee geven over het coronavirus en de belangrijkste regels. Zo begrijpen zij ook waarom de wereld nu is zoals hij is. 

Lees meer

         

Amersfoort Business is een initiatief van Gemeente Amersfoort en Stichting Citymarketing Regio Amersfoort

Eemlaan 98, 3812 ED, Amersfoort

Jouw nieuws in deze nieuwsbrief? Mail naar business@amersfoort.nl.

Je hebt je ingeschreven voor de Amersfoort Business-nieuwsbrief.
Wil je deze niet langer ontvangen? Dan kun je je uitschrijven.

Opt-out