Actuele informatie over de gevolgen van de corona crisis voor ondernemers

E-mail niet zichtbaar? Bekijk de e-mail in je browser

Amersfoort Business

Boodschap van burgemeester Lucas Bolsius en wethouder Fatma Koşer Kaya

Beste ondernemers,

Veel Amersfoortse bedrijven krijgen door het coronavirus enorme klappen te verwerken. Wij hebben inmiddels met een aantal van u gesproken en weten dat u zorgen heeft over de toekomst. Dat geldt niet voor alle ondernemers. Er zijn ondernemers waar het werk door kan gaan en waar het zelfs drukker is dan normaal. Maar de meeste ondernemers en instellingen lopen inkomsten mis en hebben zorgen over hun personeel en voortbestaan. We begrijpen dat het voor veel van jullie geen makkelijke periode is en we zullen er alles aan doen wat we kunnen om u te helpen om de gevolgen van de crisis voor zover mogelijk te beperken. We zijn er voor u! In deze nieuwsbrief leest u meer over de landelijke en gemeentelijke maatregelen die er voor u zijn.

We hebben tegelijkertijd ook veel vertrouwen in de veerkracht van onze bedrijven en ondernemers, en dat we samen door deze onzekere tijden komen. Gelukkig zien we in de stad ook veel mooie nieuwe initiatieven van ondernemers. Blijf dat vooral doen. Samen zetten wij de schouders eronder!

Heeft u vragen of zorgen, dan kunt u de gemeente bellen (14033) We hebben misschien nog niet op alle vragen een antwoord, maar denken uiteraard graag met u mee.

Burgemeester Lucas Bolsius en wethouder Fatma Koser Kaya

Extra tijdelijke financiële ondersteuning voor in Amersfoort gevestigde ondernemers en zzp-ers

Amersfoort

Het Rijk heeft steunmaatregelen getroffen om ondernemers tijdens de coronacrisis te ondersteunen. Daarnaast regelt de gemeente de extra tijdelijke financiële ondersteuning voor in Amersfoort en Leusden gevestigde ondernemers, zzp-ers en huurders van gemeentelijk vastgoed. Lees hier wat deze extra tijdelijke financiële ondersteunig precies inhoudt. 

Lees meer

Ondernemersvragen over het coronavirus?

KvK

Er komt nu veel af op ondernemers, de KvK heeft een loket geopend om de vragen van ondernemers te beantwoorden. Het coronaloket (0800-2117) is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur voor al je vragen. Daarnaast heeft de Kamer van Koophandel een algemeen overzicht van wat je als ondernemer moet weten over het coronavirus. Klik hier voor veelgestelde vragen en antwoorden op ondernemersvragen.

Lees meer

Kabinet neemt maatregelen om werkgelegenheid te behouden

Rijksoverheid

Het Rijk heeft een noodpakket samengesteld voor ondernemers, om hen door de coronacrisis te helpen en de werkgelegenheid te behouden. Ondernemers die direct zijn getroffen als gevolg van overheidsmaatregelen ter bestrijding van de coronacrisis en die hun omzet daardoor geheel of grotendeels zien verdwijnen komen hiervoor in aanmerking. Lees hier over deze financiële maatregelen voor de verschillende sectoren. Algemene vragen voor je bedrijfsvoering vind je hier.

Lees meer

Tegemoetkoming van 4.000 euro

Rijksoverheid

Via de regeling TOGS kunnen ondernemers een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro netto krijgen waarmee ze hun eerste vaste lasten kunnen betalen, zoals bijvoorbeeld de huur van een bedrijfspand. Voor doorlopende kosten voor personeel heeft het kabinet andere maatregelen getroffen die ook onderdeel uitmaken van het noodpakket voor banen en economie, zie hierboven. Op rvo.nl/tegemoetkomingcorona staat welke ondernemers gebruik kunnen maken van de TOGS-regeling. De lijst met branches en sectoren is maandag 30 maart geactualiseerd en uitgebreid met non-food en retail.

Lees meer

         

Amersfoort Business is een initiatief van Gemeente Amersfoort en Stichting Citymarketing Regio Amersfoort

Eemlaan 98, 3812 ED, Amersfoort

Jouw nieuws in deze nieuwsbrief? Mail naar business@amersfoort.nl.

Je hebt je ingeschreven voor de Amersfoort Business-nieuwsbrief.
Wil je deze niet langer ontvangen? Dan kun je je uitschrijven.

Opt-out