Actuele informatie over de gevolgen van de corona crisis voor ondernemers

E-mail niet zichtbaar? Bekijk de e-mail in je browser

Amersfoort Business

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor ondernemend Nederland. Op de websites van de Rijksoverheid, KvK, RVO en RIVM vind je de actuele informatie.

Extra tijdelijke financiële ondersteuning voor in Amersfoort gevestigde ondernemers en zzp-ers

Amersfoort

Voor de in Amersfoort gevestigde ondernemers en zzp-ers heeft de gemeente Amersfoort alle financiële regelingen op een rijtje gezet. Bekijk dit hierMeer informatie over het coronavirus in Amersfoort vind je op www.amersfoort.nl/corona. Hier word je verwezen naar de websites met alle actuele landelijke of regionale informatie. De gemeente Amersfoort volgt de richtlijnen van het RIVM en de GGD regio Utrecht en adviseert alle inwoners om zich ook aan die richtlijnen te houden.

Lees meer

Financiële hulp voor zelfstandigen

Gemeente Amersfoort

Heb je een eigen bedrijf of zelfstandig beroep en lukt het je (tijdelijk) niet meer om rond te komen? Dan kun je in aanmerking komen voor de BBZ 2004 regeling. Dit is een vangnetregeling voor inkomensondersteuning. Doe de check om te kijken of jij in aanmerking komt voor financiële hulp op de website van de gemeente Amersfoort. Ben je een zelfstandig ondernemer en heb je schulden? Neem dan contact op met het Geldloket. Neem voor vragen contact op met team Zelfstandigen: teamzelfstandigen@amersfoort.nl

Lees meer

Personeel tekort?

WSP Amersfoort

Sommige branches, zoals distributie centra hebben extra personeel nodig in deze tijd. Het Werkgeversservicepunt regio Amersfoort (WSP) adviseert en ondersteunt werkgevers bij de werving en selectie van personeel met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ook als de maatregelen rond het indammen van het coronavirus gevolgen heeft voor de personeelsbezetting kan het WSP werkgevers adviseren en ondersteunen. Meer informatie is te vinden op: www.wspregioamersfoort.nl en voor contact: wspregio@amersfoort.nl.

Lees meer

Kabinet neemt maatregelen voor banen en economie

Rijksoverheid

Het kabinet heeft een steunpakket samengesteld om banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen. De maatregelen zorgen ervoor dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen, bieden zelfstandigen een overbrugging en maken via versoepelde belastingregelingen, compensatie en extra kredietmogelijkheden mogelijk dat geld in de bedrijven blijft. Lees hier meer over de maatregelen.

Lees meer

Ondernemersvragen over het coronavirus?

KvK

Ondernemersvragen over het coronavirus? Neem dan contact op met het KVK-coronaloket. Staat jouw vraag er niet tussen, bel dan naar het Kamer van Koophandel Adviesteam: 0800-2117 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur). De site waar je een aanvraag voor werktijdverkorting in kunt dienen is helaas overbelast. Klik hier voor veelgestelde vragen over het coronavirus voor werknemers en ondernemers.

Lees meer

De borgstelling midden- en kleinbedrijf (BMKB)-regeling gaat versneld open

RVO

Het kabinet stelt 300 miljoen euro aan extra financiering ter beschikking aan mkb-bedrijven die getroffen worden door de coronaproblematiek. De BMKB kan benut worden door bedrijven voor overbruggingskrediet of verhoging van hun rekening-courantkrediet, oftewel het bedrag dat zij ‘rood mogen staan’. De verruiming is essentieel voor de liquiditeit van kleinere ondernemers die inkomsten of productie mislopen door het coronavirus, zoals horecaondernemers, hun toeleveranciers of ondernemers in de reisbranche.

Lees meer

Betalingsproblemen door het coronavirus?

Belastingdienst

Uitstel van betaling van belasting voor ondernemers inclusief ZZP’ers is mogelijk. je kunt, nadat je aangifte hebt gedaan en een aanslag hebt ontvangen, de Belastingdienst vragen om bijzonder uitstel van betaling. Ook kun je de te betalen voorlopige aanslag aanpassen. Je kunt voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting (btw) en loonbelasting bijzonder uitstel van betaling aanvragen.

Lees meer

Here you can find information about Dutch national organizations you can turn to for more information and advice

         

Amersfoort Business is een initiatief van Gemeente Amersfoort en Stichting Citymarketing Regio Amersfoort

Eemlaan 98, 3812 ED, Amersfoort

Jouw nieuws in deze nieuwsbrief? Mail naar business@amersfoort.nl.

Je hebt je ingeschreven voor de Amersfoort Business-nieuwsbrief.
Wil je deze niet langer ontvangen? Dan kun je je uitschrijven.

Opt-out