Met nieuws over Royal HaskoningDHV, De Nieuwe Traditie, Gradus en meer

E-mail niet zichtbaar? Bekijk de e-mail in je browser

Amersfoort Business

Kantorenmarkt Amersfoort in trek

Stationsgebied

De kantorenmarkt in Amersfoort is enorm in trek. Het aantal verhuurde vierkante meters kantoorruimte in  steeg van 46.000 m² in 2018 tot 72.000 m² in 2019. Dit concludeert Dynamis in het rapport over de ontwikkelingen in de kantorenmarkt dat deze week is gepubliceerd. Amersfoort profiteert optimaal van het tekort aan kantoorruimte in Amsterdam en Utrecht. Maar dat is niet de enige reden. Door de economische groei breiden veel lokale bedrijven uit of investeren ze in nieuwe, duurzame panden.

Lees meer

Interview met CEO Royal HaskoningDHV

Erik Oostwegel

Royal HaskoningDHV zit nu al zo'n halve eeuw in Amersfoort gevestigd. En dat bevalt het gerenommeerde ingenieursbureau goed. Dagelijks werken de 6000 medewerkers van Royal HaskoningDHV over de hele wereld aan slimme oplossingen die het leven een beetje prettiger maken. Het ingenieursbureau behoort in zijn vakgebied op diverse terreinen tot een mondiale voorhoedespelers, met talrijke vestigingen verspreid over de wereld. Enhancing society together, zo luidt de missie.

Lees meer

Project: De Nieuwe Traditie

De Nieuwe Traditie

De provincie Utrecht is in samenwerking met ondernemersorganisaties, diverse brancheorganisaties en externe experts een project gestart om mkb- en familiebedrijven te ondersteunen met de overname/opvolging van hun bedrijf. Na een succesvolle pilot zoekt De Nieuwe Traditie naar mkb- en familiebedrijven die in de nabije toekomst voor een bedrijfsopvolging of -overname staan. De provincie Utrecht heeft subsidie beschikbaar gesteld om te helpen bij die overname of opvolging.

Lees meer

Gradus vestigt zich in Amersfoort

Gradus

Wie landelijk actief is, vestigt zich het liefst zo centraal mogelijk. Dat was de logische gedachte van Hans van Westen, directeur van GradusGroep. Sinds vorige maand is het hoofdkantoor van Gradus te vinden aan de Stadsring 105 in Amersfoort. Gradus levert maatwerk in succesvolle loopbaantrajecten voor medewerkers in de (semi-)publieke sector. Gradus werkt voor mensen die hun baan kwijtraken. Maar ook voor mensen die geloven dat er meer geluk, plezier en succes in werk te vinden is.

Lees meer

Subsidie Toekomstfonds Onderwijs-Arbeidsmarkt

Subsidie

Kansen van jongeren op de arbeidsmarkt vergroten. Dat is de wens van onderwijsinstellingen, het Amersfoortse bedrijfsleven en de gemeente. Dit wordt onder andere gedaan met de subsidieregeling Toekomstfonds Onderwijs-Arbeidsmarkt. Onderwijsinstellingen en bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor één- of tweejarige projecten waarmee de aansluiting van onderwijs op de praktijk wordt verbeterd. De gemeente stelt € 200.000,- beschikbaar.

Lees meer

         

Amersfoort Business is een initiatief van Gemeente Amersfoort en Stichting Citymarketing Regio Amersfoort

Eemlaan 98, 3812 ED, Amersfoort

Jouw nieuws in deze nieuwsbrief? Mail naar business@amersfoort.nl.

Je hebt je ingeschreven voor de Amersfoort Business-nieuwsbrief.
Wil je deze niet langer ontvangen? Dan kun je je uitschrijven.

Opt-out